19 noiembrie 2020

 Contestaţie la licitaţia pentru cele 1.000 de tablete pe care le cumpără Primăria Suceava
  • În cursă au intrat marii operatori Orange România şi Vodafone România, învingătoare fiind declarată ultima companie


Primăria Suceava aşteaptă soluţia la contestaţia pe care unul din competitorii la licitaţia pentru achiziţionarea tabletelor a înaintat-o la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).
 „Din păcate, licitaţia pe care a organizat-o Primăria pentru achiziţionarea de tablete este contestată de către cei care au pierdut licitaţia. Au fost două oferte, contestaţia este la CNSC, iar noi aşteptăm ca aceste respective să se clarifice cât mai repede, astfel încât să putem încheia contractul” a punctat primarul Ion Lungu. Licitaţia pentru furnizarea a 1.000 de tablete a fost ţinută la începutul lunii noiembrie. În cursă au intrat cei doi mari operatori Orange România şi Vodafone România, învingătoare 
fiind declarată ultima companie. Din bugetul local, prin hotărâre a deliberativului municipal, a fost alocată suma de 1 milion de lei, pe lângă tablete fiind prevăzute dotarea şi montarea de echipamente IT care să faciliteze interacţiunea on line.

Pe de altă parte, la solicitarea şi în baza listelor întocmite de unităţile de învăţământ Consiliul Local a aprobat un proiect prin care vor fi procurate echipamente IT cu finanţare europeană nerambursabilă. Acestea vor deservi aproximativ 19.000 de elevi şi 2.000 de cadre didactice.

„Vestea bună este faptul că avem depus un proiect pe fonduri europene de 2,5 milioane de euro, prin care vom achiziţiona laptop-uri, routere, video-proiectoare şi alte echipamente pentru învăţământul on line, foarte necesare în această perioadă” a evidenţiat Ion Lungu, primarul Sucevei.